Minőségbiztosítás

Egy rendszer vagy szervezet működésének hatékonyságát és a jogszabályoknak való megfelelését folyamatosan kell ellenőrizni, illetve felülvizsgálni annak érdekében, hogy az követni tudja a külső és belső változásokat egyaránt.

Bármilyen méretű közigazgatási szervezetről, illetve vállalkozásról is beszéljünk, nagyon fontos, hogy az ügyvitel rendszere megfelelően legyen kialakítva, így biztonságos alapja lesz a szervezet optimális működésének.

Tapasztalataim szerint bármennyire is azonos szabályrendszer vonatkozik a közigazgatási eljárási cselekményekre, mégis sokszor az azonos feladatkörrel rendelkező szerveknél eltérő gyakorlatot, továbbá a helyes kivitelezést illetően a kollégák részéről elég nagy bizonytalanságot találhatunk.

Vállalkozások esetében legtöbbször a működés megválasztásának szabadsága okozza a nehézségeket, mivel számtalan megoldás közül kell kiválasztani azokat, amelyek valóban segítik és támogatják a cég működését.

Az egyes folyamatok, részterületek auditálása során – többek között – az alábbi feladatok ellátásában tudok segítséget nyújtani:

  • belső szabályzatok és utasítások felülvizsgálata
  • eljárásrendek kialakítása
  • szervezeti egységek működésének optimalizálása
  • tanácsadás egyedi ügyekben történő megkeresésekkel kapcsolatban